ODK - residentie GG

Residentie George Grard ziet er spectaculair uit, met zijn grote uitkragende terrassen in beton, zijn luchtbogen en doorschietende luifels, maar is eigenlijk een resultaat van nerdy zoektocht naar een perfecte meccano.

We beginnen in de kelder, want de structuur van de kelder wordt herhaald op alle verdiepingen. De rijstroken van 7 m breed en de garages van 2,80 m breed op 5,70 m diep bleken ideale maten voor respectievelijk ruime leefruimtes en slaapkamers. Aan de voorzijde, de noord-oostelijke zijde, werden er hier en daar dergelijke 'bouwstenen' uit het volume gehaald om terrassen te creëren met zenitaal licht. Aan de achterzijde, die een zuid-westelijke oriëntatie heeft, werden er dan net extra luifels toegevoegd op dezelfde maatvoering om oververhitting te vermijden.

Ook de planopbouw is uniek : de appartementen plooien zich per drie rond een trappenkern waarbij ieder appartement een eigen uniek voordeel heeft : de appartementen aan de voorzijde zijn breed uitgesmeerd waardoor ze kunnen genieten van een panoramisch zicht - maar niet hoeven in te boeten qua bezonning door de zenitale lichtinval - de appartementen in de buik van het appartementsblok zijn doorlicht en degene op de hoek kunnen profiteren van een ideale bezonning.

212 Oostduinkerke 60 212 Oostduinkerke 12 212 Oostduinkerke 56 212 Oostduinkerke 42 212 Oostduinkerke 14 212 Oostduinkerke 23 212 Oostduinkerke 13 212 Oostduinkerke 58 212 Oostduinkerke 4