ODK - interieur KV

Voor deze opdracht lieten we ons inspireren op het fenomenale zicht van dit appartement aan de kust. In de verte de zee, op de voorgrond een bonte kleurmengeling van duinen en helmgras.

De kleuren van dit appartement zijn dan ook zand en zeegroen.

De muren worden voorzien in een stuctechniek, die door zijn open poriƫnstructuur doet denken aan zandkorrels. Dezelfde kleurtoon wordt toegepast voor het fineer van de kasten en aansluitend parket. Wanneer de kasten dicht zijn, wordt zo een zeer monochrome, rustgevende vormgeving gegenereerd. Echter, de bewoners kunnen zelf hun appartement meer speelsheid brengen door het openzetten van de kasten. In de kasten vind je het zeegroene kleur terug in de tv-nis en het verborgen bureaumeubel.

Het tapijt onder de zetel krijgt een tekening als geribbeld zand na het wegtrekken van de zee door gebruik te maken van hoog - en laagpolige waves.

Voor het keukenwerkblad en de badkamervloeren lieten we een terrazzo op maat maken, die schelpjes bevat en stukjes groen glas ( een product van zand ). Hetzelfde zeegroene glas komt terug als afscherming van de douches en als legplank in de keuken. Om het geheel kracht bij te zetten wordt het kraanwerk ook zeegroen gelakt.

In de vormgeving van de meubels vinden we overal de cilinder terug : als poten onder het keukenwerkblad, als ingewerkte nachtkastjes, als lambrisering boven het bed of als vrijstaande wasmeubels.

22330 beeld 1 Living Living open 22330 slaapkamer kleine bolle 3 Hotel nachtkastje Badkamer K 1