hoe het begon…

Lang geleden kruisten de wegen van twee architecten, Bart en Elise.  Hij had jarenlange ervaring, oog voor detail, talent voor het opmaken van haalbaarheidsstudies en ramingen. Zij was jong en enthousiast, had een passie voor ontwerpen en was in staat technisch en pragmatisch te denken. Wanneer de wintergoden in februari ongemeen toesloegen, beslisten ze bij een knetterend haardvuur de krachten te bundelen. In dat jaar, 2012, werd 2.12 Architecten geboren.

En het ging goed. Projecten waren er in overvloed en hun tandem groeide uit tot een geolied team met stuk voor stuk prachtige medewerkers.

Jaren gingen voorbij en meer en meer beseften Bart en Elise dat één van de medewerkers uitzonderlijk was. Hij had zelf veel projecten, hij had een ongelooflijke kennis van de uitvoering op de werf, hij werkte heel hard, snel en gedreven. Zijn naam was Birger Wyffels.

En opnieuw gingen ze bij het haardvuur zitten, dit keer met drie. ‘Talent mag je niet laten gaan’, opperde Bart. ‘Onze tandem kan een stevige driepikkel worden’, sprak Elise. ‘Laten we de eerste vette 7 jaren nog eens overdoen’, zei Birger.

En zo ontstond twee twaalf architecten precies 7 jaar later, in februari 2019.

Een nieuwe vennoot, een nieuwe naam. Dezelfde kwaliteit, dezelfde inzet. Maar met nog meer goesting.

hoe het verder gaat…

twee twaalf architecten staat garant voor creatieve en doordachte ontwerpen van diverse projecten, zowel in de private als de publieke sfeer. Er wordt steeds gezocht naar kwalitatieve en economische oplossingen via een doorgedreven analyse van het bouwprogramma, een dialoog met de opdrachtgevers, de bestuursinstanties en de bouwpartners en met een huizenhoge passie voor het vak. Het resultaat zijn uitgepuurde en originele concepten, die het mogelijk maken ieder project een eigen identiteit te geven waarbij boeiende, architecturale gevels worden gecombineerd met bruikbare en sfeervolle interieurs.

Wij vormen een hecht team met stuk voor stuk getalenteerde mensen met jarenlange ervaring ( of niet? )